Beställ inom
Vi skickar idag

Matens filosofi : Hur du blir en filosofisk foodie

Maten vi äter har en enorm påverkan inte bara på oss själva utan också på andra människor. I globaliseringens tid har våra individuella matvanor blivit en brännande etisk fråga.I Matens filosofi introducerar filosofiprofessor Henrik Lagerlund ett nytt sätt att se på mat och våra matval i dess etiska aspekter.
Lagerstatus: I lager
149 kr

Maten vi äter har en enorm påverkan inte bara på oss själva utan också på andra människor. I globaliseringens tid har våra individuella matvanor blivit en brännande etisk fråga.

Hur förhåller sig maten vi äter till dess produktionsvillkor? Hur kan vi på ett trovärdigt sätt relatera våra dagliga livsmedel till stora frågor som mänskliga rättigheter, svält och djurens rättigheter, men också arbetsvillkor, klimatpåverkan och GMO?

I Matens filosofi introducerar filosofiprofessor Henrik Lagerlund ett nytt sätt att se på mat och våra matval i dess etiska aspekter. Boken erbjuder läsaren verktyg till att både njuta av maten och aktivera tanken, samt en insikt om att de val vi gör i butiken och på restaurangen kan förändra världen.

Specifikationer
Språk Svenska
Mediatyp Inbunden
Sidantal 266
Förlag Fri Tanke förlag
Utgiven 2021-04-12
Formgivare Rasmus Pettersson
Författare Henrik Lagerlund
Redaktör Emanuel Holm
Mått 143 x 216 x 25 mm
Artikelkod 9789189139985
Vikt 515 g
Kunder som köpte denna köpte också