Vad har en boskapstjuv från Slättåkra gemensamt med två kungar, en och annan viking, en skräckinjagande "Lagmanska", stekt Bolmengös, Skedalasparris, inlagda granskott, snaps gjord på blodrot och en massa annat både ruggigt och mumsigt?
Allt finns i boken Mat, myter & människor
Lagerstatus: I lager
Då vi idag överhopas av kokböcker med inspiration och trender från världens alla hörn, känns det härligt att få presentera denna matbok där vårt läns mattraditioner lyfts fram och dokumenteras.
Att dessutom - och som extra krydda - få några av de halländska myterna löpande som en röd tråd genom boken.
I boken finns 15 myter/historier som UllaMi Nyhuus-Wirén grävt fram ut böcker och dokument. Till varje myt/historia har stjärnkocken Stefan Holmström gjort trerätters menyer.
Var turist i ditt egna län.
Boken innehåller även en karta med vägbeskrivningar till de 15 myterna så du kan vara turist i ditt egna län. Ta en solig vårdag och besök några av platserna med en liten picknickkorg.
Dock finns det ingen vägbeskrivning till hembränningsapparaten.
Specifikationer
Författare
|
Stefan Holmström
|
Utgiven
|
2012-10-01
|
Mediatyp
|
Kartonnage
|
Mått
|
225 x 297 x 19 mm
|
Artikelkod
|
9789163715358
|
Vikt
|
1070 g
|
Språk
|
Svenska
|
Författare
|
UllaMi Nyhuus-Wirén
|
Sidantal
|
157
|
Förlag
|
Flygstadens Bok & Present AB
|